„Klubrádió
A lényeg

Ráczné Földi Judit lesz a DK új országgyűlési képviselője

13/02/2023 17:54

| Szerző: Klubrádió

A DK Elnöksége azt a döntést hozta, hogy a jövőben Ráczné Földi Judit fogja betölteni a váratlanul elhunyt Kordás László megüresedett országgyűlési mandátumát.

 

Kordás László országgyűlési képviselő tragikus halála miatt a Demokratikus Koalíciónak döntenie kellett a 2022-es országgyűlési választáson szerzett listás mandátum sorsáról. A DK Elnöksége azt a döntést hozta, hogy a jövőben Ráczné Földi Judit fogja betölteni a megüresedett országgyűlési mandátumot – írta a Telex.

Ráczné Földi Judit közgazdász, 10 éve a Demokratikus Koalíció tagja, 2015 óta pedig székesfehérvári önkormányzati képviselő. A párt szerint neve mára összeforrt a sporttámogatásokkal kapcsolatos korrupció felderítésével, hiszen éveken át pereskedett azért, hogy kiderüljön: mire költötte az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlásnevelésért Alapítvány a taopénzeket. Ráczné Földi Judit ezentúl évek óta kiemelten foglalkozik a lombikprogrammal kapcsolatos kérdésekkel és az érintett családok támogatásával.

 
Ráczné Földi Judit 
 

De nemcsak ezzel foglalkozott a politikusnő, hanem például beperelte a Válasz Online-t, mert megírták róla, hogy az előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozat ellenére aláírási joga volt egy offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozásban, ráadásul a hivatalos szlovák nyilvántartásban pedig ő szerepelt a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként. Ráczné, aki jelöltként végül alulmaradt az ellenzéki előválasztásban Fejér megye 1. számú választókerületében, az ex-LMP-s Schiffert kérte fel a képviseletre a Válasz Online-nal szemben indított perben. A pert Ráczné elbukta.

(via Telex