„Klubrádió
A lényeg

Rácz András: Én nem a magyarnemzetes Rácz András vagyok

12/08/2022 11:07

Létezik egy szakember Rácz András, aki többek között a Klubrádióban szokott témájában, a hadászattal és az orosz-ukrán-háborúval kapcsolatban megszólalni.

És létezik egy Rácz András, aki Orbán Viktor kilenc legjobb politikai döntése című könyvet írta, és most a Magyar Nemzetben egy Ukrajnát ostorozó cikket írt.

Tehát átment a szakértő Rácz András területére, és így úgy tűnik, mintha Rácz az eddigi álláspontjával teljesen szembemenő cikket tett volna közzé. "Eddig a névazonosságokból nem volt semmilyen probléma, hiszen teljesen különböző területeken dolgoztunk" - írta Rácz, aki szerint ha valaki egy idegen területre merészkedik, és arról ír, fontos lenne jeleznie valahogy, hogy ő nem az a szakember. 

Emiatt a szakértő Rácz András a Facebookon volt kénytelen elmagyarázni, hogy "mostantól minden cikkem végére, írjak bárhová, bármilyen nyelven is, oda fogom írni, hogy A szerző nem azonos a kormánypárti Magyar Nemzet napilap munkatársával, az Orbán Viktor kilenc legjobb politikai döntése című könyvet szerző Rácz Andrással. Így remélhetőleg mindenkinek minden egyértelmű lesz”.

A pénteki Magyar Nemzetben megjelent cikk címe: „Zelenszkij ordas eszméi”. „Nnnna, ő nem én vagyok” írta Rácz, aki elmondta, a Magyar Nemzetben a lap kulturális rovatát vezető Rácz András írta a cikket, aki író, kulturális szakember, és könyvkiadással is foglalkozik. Ő írta többek között az „Orbán Viktor hét titka” és az „Orbán Viktor kilenc legjobb politikai döntése” című könyveket is.