„Klubrádió
A lényeg

Putyin függetlenné nyílvánította Herszon és Zaporizzsja megyéket

30/09/2022 08:47

| Szerző: Klubrádió

Pénteken moszkvai idő szerint délután 3-kor (magyar idő szerint 2-kor) tartják az ünnepélyes ceremóniát, amikor Putyin aláírja az annexióról szóló rendeletet.

Független területekként ismerte el Oroszország az ukrajnai Herszon és Zaporizzsja megyéket. Az erről szóló rendeletet csütörtök éjjel hozták nyilvánosságra annak érdekében, hogy a következő órákban majd orosz területekké nyilvánítsák őket. Ugyanez a tervük Donyeck és Luhanszk megyével is – írja a 444.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, az érintett területek annexiójáról népszavazást tartottak, azonban ezek eredményeit más országok mellett Magyarország sem ismerte el.

Az elfoglalt részeken élők az orosz verzió szerint maguk dönthettek arról, akarnak-e csatlakozni Oroszországhoz, de valójában gépfegyveres katonák kísérték a „szavazókat”. A „népszavazás” eredményét jóformán senki sem ismerte el az oroszokon kívül – írja a portál.

Pénteken moszkvai idő szerint délután 3-kor (magyar idő szerint 2-kor) tartják az ünnepélyes ceremóniát, amikor Putyin aláírja az annexióról szóló rendeletet. Ezután beszédet fog mondani.