„Támogassa
A lényeg

Polt szerint nincs bizonyíték a rendőrnő megerőszakolására

29/12/2021 15:15

| Szerző: Klubrádió

Az ügyészség szerint bűncselekmény megalapozott gyanúja nem állapítható meg abban az ügyben, amelyben egy rendőrnő azzal vádolta meg két kollégáját, hogy elkábították és megerőszakolták. Zsiga Katalin, a Készenléti Rendőrség őrmestere szexuális erőszak miatt tett feljelentést. A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség ismeretlen tettes ellen kezdett nyomozni más akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt.

 
Polt Péter
 

 

A sértettet és további hat embert hallgattak ki, a nyomozás állásáról pedig Harangozó Tamás országgyűlési képviselő tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek kérdést. Polt Péter válasza szerint az ügyben jelenleg nincs gyanúsított. „Tanúk kihallgatására, helyszíni szemlére, adatgyűjtésre, kamerafelvétel elemzésére, valamint lefoglalásra került sor”. A legfőbb ügyész azt is írta, hogy a nyomozó ügyészség vizsgálni fogja a sértettet ért esetleges megalázó bánásmód miatt az elöljáró felelősségét is.

A rendőrnő szerint az erőszakról videófelvétel is készült, de arról a Központi Nyomozó Főügyészség az RTLKlubnak azt mondta a rendelkezésre álló adatok szerint a feljelentő által hivatkozott videófelvétel nem létezik.

A nyomozást még nem zárták le. (24.hu)