„Támogassa
A lényeg

Nagyon Rákayra illik Pesty kritikája: "Valaki tavaly kipakolta a kasszát, és nem maradt pénz, hogy más filmeket csináljon"

20/09/2023 15:37

| Szerző: Klubrádió

Filmet készített volna, de a cikk szerint Rákay Philipre utalva azt mondta, hogy "valaki tavaly kipakolta a kasszát, és nem maradt pénz, hogy más filmeket csináljon" – fogalmazott a hvg360-on megjelent interjúban Pesty László dokumentumfilmes. Hozzátette, Fábri Zoltán hetvenes években írt forgatókönyvét találták meg és akarták leforgatni (ezt akkor betiltották). Most nem, viszont, ahogy megjegyezte, "hatmilliárd forintot vitt el ez a selyem zsebkendős „producer”, de kíváncsi vagyok, hány nemzetközi díjat hoz majd haza az alkotás". (Rákay Philip kormánypárti influenszer producere és forgatókönyvírója a Petőfiről szóló Most vagy soha című filmnek, amely 6,1 milliárd forintos állami támogatást kapott – a szerk.)

A Fideszbe egy héttel az 1998-as alapítás után belépő Pesty arról is beszélt, hogy cégei is voltak már jobb állapotban, ám azt állítja, nem a sértettség vezérli, amikor nekimegy a "Lölő-jelenségnek"

Úgy fogalmazott: "Nekünk, jobboldaliaknak minden stratégiai kérdésben igazunk van, de a testünkön ott egy bibircsók, vagy nevezhetjük rákos daganatnak, amit egy éles szikével ki kell metszeni. Ez az, amit maguk NER-lovagoknak hívnak, én meg orkoknak. És akkor végre tényleg igazunk lenne Brüsszellel szemben, a baloldallal szemben. Nem tehetnének ellenünk semmit".

Arra a kérdésre, hogy mióta a Lölő-jelenséget kritizálta, kapott-e olyan üzenetet, hogy hagyja abba, úgy válaszolt: egészen magasról is kap üzeneteket, de mind pozitív volt. "Azt mondták, hogy köszönjük, Laci, csináld, mi nem merjük, nem tehetjük" – fogalmazott.

"A nemzetért dolgozunk, a lelkiismeretünk tiszta", mondja, és hozzáteszi, az, amit most csinál, chicken game, de nem fél, mert – Simicska Lajossal ellentétben – székely, és a háború a vérében van, mondta az interjúban. Ezzel együtt azért nem lép még nyilvánosságra az állítása szerint a birtokában levő bizonyítékokkal, mert "egy kommunikációs stratégia erejét az is adja, meddig tudod tematizálni a közbeszédet". De "ömlenek hozzájuk" a go@budapestitisztakezek.com emailcímre a bizonyítékok.

(Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor)