„Klubrádió
A lényeg

Pert nyert a Magyar Hang Jeszenszky Zsolttal és a Pesti TV-vel szemben

16/09/2022 12:04

| Szerző: Klubrádió

Pert nyert a Magyar Hang és a lap egyik vezető munkatársa Jeszenszky Zsolttal és a Pesti TV-vel szemben. Jeszenszky írásban fejezte ki sajnálkozását a történtek miatt. A PestiSrácok kiadója is vesztett, de a Media1 információi szerint ők még nem fizették ki  2,5 millió forintos sérelemdíjat.

Másodfokon jelentős részben a felperesnek, a Magyar Hang című hetilapnak adott igazat a bíróság a Jeszenszky Zsolt kormánypárti műsorvezetővel és a már megszűnt Pesti TV-t működtető Progress Média Hungary Kft.-vel szemben indított perben – számolt be az ítéletről a hang.hu.

Mint írták: a Fővárosi Ítélőtábla számos ponton megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét. Az Ítélőtábla megállapította, hogy az alperes megsértette a felperes jóhírnevét azzal, hogy a Pesti TV Politikai Hobbista című műsora a 2020. december 5-i "Pedofil-e az egész ellenzék” című műsorblokkjában valótlan állításokat tett, és pedofilnak állította be a lap egyik vezető munkatársát.

Az Ítélőtábla az I. rendű alperest, Jeszenszky Zsoltot 200 ezer, a másodrendű alperest, a Progress Média Hungary Kft.-t 800 ezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte, továbbá arra, hogy írjanak sajnálkozó levelet a Magyar Hang számára – a lap beszámolója szerint az alperesek az ítéletnek mostanra eleget is tettek.

Magánszemélyként az érintett újságíró is pert indított a PestiSrácok kiadója ellen; az eljárást első- és másodfokon is megnyerte. A megítélt – a Media1 információi szerint 2,5 millió forintos – sérelemdíjat a PestiSrácok kiadója, az Insider Média Lapkiadó Kft. még nem fizette ki, és a sajnálkozó levelük is várat magára.