„Klubrádió

Pert indít az I. kerület Bayer Zsolt ellen

14/01/2021 15:08

| Szerző: Klubrádió

Bayer Zsolt az Azonnalinak adott interjúban azt mondta, hogy a lakástörvényt megkerülve, színlelt szerződéssel jutott lakáshoz a Budai Várban. V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere a korábbi vezetéstől hátramaradt bérlakásrendszer körül tapasztalt visszásságokat vizsgáló jogi szakvéleményt kért, amelybe Bayer ügye soron kívül bekerült. Bayer mellett másokkal szemben is eljárás indul.

V. Naszályi Márta, I. kerületi polgármester bejelentette, hogy jogi szakvélemény alapján indítanak pert Bayer Zsolt ellen lakásbérleti ügye miatt.

Bayer ősszel maga mondta el az Azonnalinak adott interjúban, hogy a lakástörvény előírásait megkerülve, színlelt szerződéssel jutott lakáshoz a Várban. „Aki az elmúlt harminc évben „lakáscserével” felkerült a várba, azoknak nagyjából a 80 százaléka így került fel. Ugyanis másképpen nem is lehet” – mondta.

Niedermüller Péter lemondását követelték Budapesten
 
Bayer ZsoltFotó: Szigetváry Zsolt / MTI
 

A szakvélemény több, a Budavári körzetben lakásbérleti szerződést vizsgál meg. „Az előző vezetéstől örökölt bérlakásrendszerrel kapcsolatos visszásságokat a kezdetektől fogva nem a nyilvánosság, hanem a jog erejével kívántuk rendezni”. A szerződések felülvizsgálatát elmondása szerint nem aszerint kezdték el, hogy kinek van NER-kötődése, és kinek nincs. Miután viszont Bayer maga beszélt a szabálytalanságot, soron kívül vizsgálatot indítottak. (Később Bayer már azt mondta, ő nem ismert el semmilyen törvénysértést.) A polgármester szerint Bayer ügye nem esett különleges elbírálás alá, más esetekben is indítanak bírósági eljárást – foglalta össze a 444.