„Klubrádió

Pár év alatt lett milliárdos Rogán Cecília üzleti partnere a békásmegyeri lakótelepről

11/05/2021 14:51

| Szerző: Klubrádió/KL

A Magno Studio Kft. a semmiből érkezett meg a kormányközeli üzletek közelébe. A társaság 2016-ban még csak 30 millió forintos nyereséget termelt, tavaly már több mint 1 milliárd forintot - írja a hvg.hu.

A Magno Studio tulajdonosa, Horváth László egy békásmegyeri panelba van bejelentve továbbra is, hiába lett milliárdos a négy főt foglalkoztató cég vezére. 

A Magno Studio Kft. először úgy került be a hírekbe, hogy az Átlátszó megírta, ők is részesülnek a propagandaköltségekből. A Stop Soros kampányból például a lap szerint majdnem 700 millió forintot kaptak, a 2018-as választás előtt pedig csaknem 4 milliárd forintot.

A hvg.hu adatkérése nyomán pedig az derült ki, hogy a Rogán Cecíliához köthető fitneszrendezvényekre szánt szponzorpénzt nem Rogán Cecíliáék cége kapta, hanem szervezőként a Magno Studió Kft. Azaz ez a cég szervezte a fitneszrendezvényeket.

HvG-címlap Rogán Cecíliával
2019.04.17-ei előzetes címlapkép a HVG következő heti számáról
 
 

Arról, hogy miért kapott állami megbízásokat a Magno Studio, Rogánt már 2019-ben is kérdezték, de a miniszter azzal hárította el a választ, hogy a magyar kormány összes kampányát egy ügynökség szervezi, amely szabadon választhatja meg, milyen alvállalkozókkal dolgozik. Hogy az miért a Magno Studiót választotta, azóta se derült ki. A cég szárnyalása mindenesetre töretlen. A 2016-ban még 2,5 milliárdos árbevétel mellett 30 millió forint nyereséget termelő cég bevételei 2020-ra 16,5 milliárd forintra, nyeresége pedig 1,142 milliárd forintra nőtt. Ez utóbbit a cégtulajdonos Horváth gyakorlatilag egy összegben kivette osztalékként. 

(Forrás: hvg.hu, 444.hu)