„Klubrádió
A lényeg

Palkovics László volt miniszter lett a győri egyetem kuratóriumának elnöke

8/12/2022 20:09

| Szerző: Klubrádió

Hivatalos: Palkovics László volt technológiai és ipari miniszter a győri Széchenyi István Egyetem kuratóriumának élén folytatja – írta meg a Telex.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Facebook-posztban utalt rá, hogy "Palkovics Lászlóval erősítenek", aztán kiderült: a győri Széchenyi István Egyetemen folytatja a volt miniszter, ráadásul az intézmény kuratóriumának élén.

A Telex felidézi: a korábban állami fenntartású egyetem alapítványának kuratóriuma és felügyelőbizottsága december 5-i ülésén Knáb Erzsébet eddigi elnök javaslatára Palkovics Lászlót egyhangúlag választotta meg a kuratórium tagjának és rögtön elnökének is. A volt miniszter egyben ellátja a vagyonkezelő holding feladatait is.

Knáb Erzsébet alapító elnökként, az alapítvány egyetemi stratégiai ügyekért felelős kuratóriumi tagjaként folytatja munkáját. Mellette vezeti az újonnan létrehozott inkubációs holdingot. Bokor József akadémikus lemondott kuratóriumi tagságáról, ő a jövőben a vagyonkezelő és az inkubációs holding technológiai és kutatásvezető alelnöki tisztségét látja el. 

Távozik a Széchenyi István Egyetem eddigi rektora, Baranyi Péter Zoltán is, utódjáról az immár Palkovics vezette kuratórium fog gondoskodni.

Palkovics László november elején mondott le a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetéséről, miután Orbán Viktor miniszterelnök külön energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött, elvonva ezzel Palkovics tárcájától ezt a területet is. Korábban arról számoltunk be, hogy a kormány szerkezeti átalakítására hivatkozva bejelentette a honvédelmi miniszter, hogy Palkovics a minisztérium alá újonnan betagzódó N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója lesz.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)