„Klubrádió
A lényeg

Bejelentette a kormány Palkovics utódját

14/11/2022 12:35

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor elfogadta Palkovics László lemondását, strukturális változás jön a kormányban, energiaügyi minisztérium alakul Lantos Csaba vezetésével.

Múlt szerdán derült ki, hogy lemondhatott Palkovics László technológiai és ipari miniszter, a kormány pedig azóta sem cáfolta ezt a sajtóértesülést – írja a hvg.hu.

Gulyás Gergely a sajtótájékoztatón bejelentette: megszűnik a Technológiai és Ipari minisztérium, a feladatait Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, a Lázár János vezette építésügyi tárca és Csák János kulturális és innovációs miniszter veszi át. strukturális változás jön a kormányban, energiaügyi minisztérium alakul, az Energiahivatal hatásköreinek többségét a minisztérium veszi át. Lantos Csaba közgazdász, szociológus lesz december elsejétől a miniszter.

Lantos Csaba
Az OTP Bank egykori lakossági vezérigazgató-helyettese. Több testület tagja: a tőzsdén jegyzett BIF, Richter Gedeon és FHB cégeknél, volt elnöke a KELER Zrt.-nek is, de az állami Magyar Postában és a MET energiacégben is fontos tisztviselő volt és maradt.

Lantos kiváló menedzserképességekkel rendelkezik, mondta Gulyás, az energetika területén is szerzett tapasztalatokat, ezért esett rá a választás – írja a Telex.