„Klubrádió
A lényeg

Osboba, de megbízható: 20 éves telefont nyű Kövér László

12/12/2022 11:27

| Szerző: Klubrádió

A parlament őszi ülésszakának utolsó napján készült felvételen a házelnök kezében feltűnik a telefonja is. A fotón – amelyet Németh Szilárd Fidesz-alelnök tette közzé – jól látszik, hogy egy régi típusról van szó. A Blikk értesülései szerint – amit az országgyűlésből meg is erősítettek nekik – egy Nokia 6310-es, ami egy 2001-ben kiadott, vagyis

több mint húszéves darab.

Az A 6310-essel internetezni nem lehet és kamerája sincs, de a szakértők szerint praktikus és rendkívül strapabíró készülék. Kéthetes készenléti időt tud és rendes használattal is legalább egy hetet kibírt az akkumulátora. Emellett hatalmas sms-tárral, 500 névjegyes férőhellyel rendelkezik, sőt, már diktafon és hangvezérlés is került bele.

A 2001-es modellel Kövér László egyébként a szintén a „butatelefonjához” ragaszkodó Orbán Viktor miniszterelnököt is túlszárnyalja, ő ugyanis valamivel modernebb, 2009-ben piacra dobott készülékkel rendelkezik. A kormányfő a 2010-es évek elején válthatott a Nokia 6700 Classicra egy szintén internetkapcsolat nélküli 6300-asról.

Apróhirdető oldalakon egyébként 10 ezer forint körüli összegért árulnak olyan telefont, amilyet a házelnök használ – jegyzi meg a Blikk.