„Klubrádió
A lényeg

Orvoshiány: bezárják az urológiai fekvőbetegosztályt a szolnoki kórházban

3/11/2023 18:44

| Szerző: Klubrádió

Hétfőtől bezár az urológiai fekvőbetegosztály a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben, a betegeket a budapesti és debreceni klinikán látják majd el.

Az urológiai ellátás nem szűnik meg teljesen az intézményben, szakrendelések és egynapos sebészeti műtétek továbbra is lesznek – mondta a kórház orvosigazgatója az MTI-nek. Kudrjavcev Anatolij tájékoztatása szerint az urológiai fekvőbetegosztály azért szűnik meg hétfőtől, mert az osztályon dolgozó orvosok közül többen távoznak családi okok, illetve nyugdíjazás miatt.

Azt is mondta, hogy a kórház vezetősége az elmúlt időszakban komoly erőfeszítéseket tett a távozó orvosok pótlására, és a továbbiakban is keresik a lehetőséget, hogy újra biztosíthassák a fekvőbeteg-ellátást az urológiai panaszokkal érkező betegeknek.

A betegeket a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által kijelölt kórházakban, várhatóan a Szolnoktól szűk másfél órányi autóútra lévő budapesti, és a közel két órára lévő debreceni klinikákon látják majd el.

(via Telex)