„Támogassa
A lényeg

Őrizetbe vették Portik Tamás fiát, aki a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán leöntötte kávéval a bírót

30/01/2024 18:31

| Szerző: Klubrádió

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelt el nyomozást azután, hogy Gyárfás Tamás és Portik Tamás gyilkossági perén Portik fia kávét öntött a bíró, dr. Póta Péter arcába – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint Portik fiát kedd délután kihallgatták. A KNYF közleményében azt írta: Portik T-t hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vették. Portik fia, T. azért jelent meg a bíróságon, hogy beszéljen a bíróval; jelezte Dr. Póta Péternek, hogy szerinte igazságtalanul bánnak az apjával.

A bíró elutasította, hogy beszéljen vele, helyette többször kérte Portik fiától, hogy engedje őt be a terembe, vagy hívni fogja a biztonságiakat. „Hívja nyugodtan” – válaszolta Portik fia, majd leöntötte Pótát egy pohár hideg kávéval. A tárgyalás kezdése addig állt, amíg nem érkeztek ki a rendőrök.

A 444 szerint Portik fia feltehetően azért öntötte nyakon a bírót, kávéval, hogy a támadás miatt elfogultság indokával leváltsák, és egy új bíró kinevezésével még tovább lehessen húzni az eljárást. Portik már január elején is elfogultsági eljárást indított Póta ellen, sikertelenül.

Fenyő János médiavállalkozót 1998 elején saját autójában lőtték le Budapest II. kerületében, a Margit körút és a Margit utca sarkán. Fenyő számos akkoriban több jól menő, ismert újságot felvásárolt a gyermeklapoktól a tinimagazinokon át a hírlapokig, médiabirodalma a meggyilkolásának évében tizenöt-tizenhét milliárd forintot érhetett. Az ügyészség szerint a merényletet az úszószövetség volt elnöke, Gyárfás Tamás felbujtására és az Aranykéz utcai robbantásért is elítélt Portik megbízására követte el Jozef Roháč szlovák bérgyilkos, akit 2017-ben életfogytiglanra ítéltek.

(forrás: telex.hu, 444.hu, kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)