„Klubrádió
A lényeg

Ördög ügyvédje-ügy: Czeglédy ragaszkodik a tárgyaláshoz és törvénysértőnek tartja az eljárást

22/03/2022 19:24

| Szerző: Klubrádió

Tárgyalás nélkül egymillió forint pénzbüntetést kapott Czeglédy Csaba, akit az "ördög ügyvédjeként" ítéltek el kedden. A DK-s politikus újságíróktól tudta meg, hogy milyen büntetésre ítélték. A tárgyalás megtartásához – amiről korábban már döntés született  – továbbra is ragaszkodik. Az eljárást egyébként törvénysértőnek, de így a választás előtt jó reklámnak tartja.

2022. március 22. A lényeg / részlet, Czeglédy Csaba (22.03.22.)
01:00
00:00

Czeglédy Csaba a Klubrádiónak azt mondta: meglepte, hogy újságíróktól hallott arról, hogy a Veszprémi Járásbíróság hozott tárgyalás nélkül egy büntetővégzést „súlyosan törvénysértő módon”.

De a maga részéről köszöni – tette hozzá –, hogy az ügyészség és a bíróság „segítőleg” beszállt a kampányába, mert nem hiszi, hogy van olyan ellenzéki szavazó követ dobna rá, ha esetleg valóban ő lenne az Ördög ügyvédje. A szükséges jogi lépéseket természetesen megteszi, ha a bíróság szíveskedik értesíteni a döntéséről – fogalmazott a DK-s politikus.

Azért is tartja súlyosan jogsértőnek ezt a döntést, mert egyszer már a Pesti Központi Kerületi Bíróság egyszer már kimondta, hogy ez bonyolult megítélésű ügy, tehát "elég megmosolyogtató ez az erőlködésük" másfél héttel a választás előtt. Czeglédy itt arra utalt, hogy a Veszprémi Járásbíróság szerint az ügy egyszerű megítélésű.

A szombathelyi ellenzéki képviselőjelölt közölte: mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ügyében a bíróság tárgyalást tartson, de „úgy néz ki, mind a Veszprémi Járásbíróság, mind az ügyészség gyáva ehhez”. „Azonban majd a tárgyalóteremben megizzasztom őket – fűzte hozzá.”

Czeglédy Csaba a Facebookon is reagált az ítéletre: 

(Kiemelt kép: Facebook)