„Klubrádió
A lényeg

Orbántól kértek segítséget a Sinopharmmal oltott, aggódó nyugdíjasok

2/07/2021 15:37

| Szerző: Klubrádió

Szövetségünk elnöksége 2021. június 18.-án levelet küldött Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének. Tartalmát indokolja, hogy a koronavírus elleni oltásnál használt kínai Sinopharm vakcinával kapcsolatban rendkívül ellentmondásos információk hangzanak el nemzetközi és hazai szakemberek, valamint politikusok részéről. Nem tisztul, inkább zavarosabb a kép abban a tekintetben, hogy a 60 év feletti lakosság körében mennyire hatásos a Sinopharm vakcina - írja honlapján a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy megyei Szövetsége.

A szövetség azt szeretné elérni, hogy a kínai vakcinával oltott 60 év feletti nyugdíjasokon az állam költségén végezzék el az ellenanyagvizsgálatokat, illetve érjék el, hogy a Sinopharm vakcinát fogadják el az EU-ban, hogy szabadon utazhassanak.

"Bízunk abban, hogy a nyugdíjasaink által a Sinopharm vakcinával kapcsolatosan megfogalmazott kételyeinket, véleményünket és javaslatainkat a miniszterelnök úr és kormánya megfontolásra érdemesnek tartja, segíti őket abban, hogy ezekben a kérdésekben a magyar nyugdíjasok érdekében a meglévő problémák megoldását szolgáló döntések megszülessenek" – írják a nyugdíjasok.