„Támogassa
A lényeg

Orbánt dicsérte Trump

12/11/2023 16:03

| Szerző: Klubrádió

Donald Trump egy New Hampshire-i kampánygyűlésen Orbán Viktorról beszélt, mint nagyon erős vezetőről, de az ex-elnök elég csúnya bakikat ejtett megint.

„Országán kívül és belül is nagyon erős” Orbán Viktor, aki nem engedte meg, hogy milliók szállják meg az országát – állította a republikánus elnökjelölt, aki szerint a magyar miniszterelnök egyetlen menekültet sem engedett be az országba, így gyakorlatilag nincs is bűnözés Magyarországon.

De nem ez volt az egyetlen furcsa állítása. Az is kérdéses, miről beszélt Trump, amikor arra utalt, hogy két hete interjút készítettek Orbánnal, ennek ugyanis semmi nyoma. Erre a nem létező interjúra utalva hozzátette még, hogy amikor azt kérdezték tőle, mit tanácsolna Obama elnöknek, arra a magyar vezető azt válaszolta, hogy Obamának fel kellene mondania és átadnia a helyét Trump elnöknek, aki garantálni tudja a világ biztonságát.

Valószínűleg Tucker Carlson interjújára gondolhatott Trump, ami nem kér hete készült, hanem augusztusban, és abban a Fox TV egykori műsorvezetője megkérdezte Orbánt arról, hogy ha ő lenne Joe Biden, mi lenne a következő lépése az Ukrajnában zajló háborúban, amire Orbán azt felelte, hogy Trumpot vissza kellene hívni azonnal.

(Az alábbi videóban 10:06 után látható-hallható ez a jelenet.)

Címlapi fotó: Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytatott a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án. Forrása: MTI/Koszticsák Szilárd