„Köszönjük,
A lényeg

Orbán Viktort az orosz hekkertámadás kapcsán kérdezték, de ő csak a kampánnyal foglalkozik

17/05/2024 15:30

| Szerző: Klubrádió

"Mindent elmondtam már, nem fogok más kérdésekkel foglalkozni, csak a kampánnyal foglalkozom" – ezt válaszolta Orbán Viktor egy kecskeméti kampánygyűlésen a Telexnek, miután megkérdezték tőle, szóvá tette-e tavaly Vlagyimir Putyinnak a Magyarország elleni orosz kibertámadásokat.

A 444 birtokába kerültek olyan dokumentumok, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy Oroszország 2021-ben széles körű hekkertámadást intézett Magyarország ellen. A magyar külügy több mint 4000 munkaállomása és 930-nál is több szerver volt érintett. 

Ennek kapcsán Szijjártó Péter lemondását és azonnali vizsgálatot követel az aHang. Mint írják, a rendkívüli támadás veszélyezteti hazánk szuverenitását. Peticiójukban az olvasható, "Szijjártó Péter tehát hazudott, ekkora hazugágra még nem volt példa a rendszerváltás óta ezt a pozíciót betöltő magyar külügyminiszterek tekintetében. Nemcsak hazudott, hanem közvetlen beosztottjait, munkatársait sem volt képes megvédeni, majd a szinte soha nem látott mértékű hekkertámadás után pár hónappal a legnagyobb természetességgel és örömmel vette át Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől a Barátság Érdemrendet, a legmagasabb kitüntetést, amit külföldi állampolgár kaphat Oroszországban.” 

A petíciót egy nap alatt 7 ezernél is többen írtak alá.