„Támogassa

Orbán Viktor kedvenc klubjában jól lehet keresni

31/05/2021 14:05

| Szerző: Klubrádió

A Puskás Futball Club Kft.-nek hetvenszeresére nőtt az adózott eredménye egy év alatt.

Nagyot kaszált a Puskás Akadémia labdarúgó csapatot működtető Puskás Futball Club Kft. A Mészáros-féle alapítvány tulajdonában lévő Pancho Aréna nagyrészt társasági adóból épült Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti háza szomszédságában.

Forrás: mszp.hu
 

2019-ben 3,6 milliárd forintos nettó árbevétele és a 6,7 millió forint adózott eredmény volt, majd – a cég friss mérlege szerint – 2020-ban 4,2 milliárd forintos nettó bevétellel és 472,9 millió forintos adózott eredménnyel zártak. Ez több mint hetvenszeres adózott eredmény növekedést jelent egy év alatt.

A Puskás Futball Club Kft. a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tulajdona, amelynek kuratóriumi elnöke Mészáros Lőrinc. A csapatot működtető cég ügyvezetője pedig Mészáros László, felcsúti fideszes polgármester.

A 97 főt foglalkoztató cég bérekre tavaly 1,9 miliárd forintot fizetett ki (akik EKHO szerint adóztak), így az egy főre jutó átlagos havi bruttó bérköltség 1,64 millió forint. Ehhez jött még 167,9 millió forint jutalom és végkielégítés – írja a 24.hu.