„Támogassa
A lényeg

Orbán: Tisztességes eljárásban részesül a megvádolt antifasiszta nő

1/02/2024 10:40

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök azzal mentegetőzött az olaszok által túlzónak ítélt eljrással kapcsolatban, hogy az igazságszolgáltatás nem a kormánytól, hanem a parlamenttől függ.

Orbán Viktor szerda este 11 óra körül ért oda a brüsszeli Amigo hotelbe, ahol Giorgia Melonival találkozott, akivel még a csütörtökön kezdődő EU-csúcs előtt személyesen is egyeztetett – írja a hvg.hu.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, Meloni korábban telefonon, majd pedig az EU-csúcs előtt Brüsszelben folytatott kétoldalú megbeszélést Orbánnal. Ennek részletei nem ismertek, a tárgyalást követően azonban a magyar miniszterelnök válaszolt a La Repubblica című olasz lap tudósítójának: 

Orbán Viktor miután Melonival egyeztetett, a La Repubblica című olasz lap tudósítójának a Magyarországon megvádolt olasz tanárnő ügyében azt mondta, "minden rabot egyformán kezelnek".

"Az igazságszolgáltatás nem a kormánytól, hanem a parlamenttől függ. Amit ma este megtehettem, az annyi, hogy Meloninak minden részletet elmondtam az őrizetbe vételről" – tette hozzá a magyar kormányfő, aki személyesen is garantálta, hogy Salis „tisztességes eljárásban” fog részesülni Magyarországon.