„Klubrádió
A lényeg

Orbán szerint az egészségügyi dolgozókat támadják azok, akik felhozzák, hogy itt milyen sokan halnak meg covidban

6/12/2021 21:54

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor a Parlamentben azt válaszolta a sokkal kedvezőbb osztrák halálozási adatokat a fejére olvasó MSZP-s Harangozó Tamásnak, hogy azok, akik arról beszélnek, hogy Magyarországon többen halnak meg, mint máshol, a magyar egészségügyi dolgozókat minősítik. De Orbán megvédi az egészségügyi dolgozókat ezektől a támadásoktól. A kormány felelősségéről nem beszélt.

Azonnali kérdéseket lehetett feltenni Orbán Viktornak a Parlamentben hétfőn, az egyik fontos téma az volt, hogy ismét nagyon magas a járvány áldozatainak száma Magyarországon. Európában a harmadik hullámhoz hasonlóan megint nálunk a legrosszabb a helyzet – írja a 444.

Orbán előbb megismételte a szokásos mantrát, hogy nem összehasonlíthatók az adatok, mert a covidos halálozásokat eltérően számolják a különböző országokban. A portál korábban részletesen foglalkozott ezzel: valóban vannak eltérések az európai országok gyakorlatában, de ezek nem magyarázzák azt, hogy lakosságarányosan mekkora a különbség a magyar adatok és az EU átlaga között.

Aztán a miniszterelnök váratlan húzással azt válaszolta a sokkal kedvezőbb osztrák halálozási adatokat a fejére olvasó MSZP-s Harangozó Tamásnak, hogy azok, akik arról beszélnek, hogy Magyarországon többen halnak meg, mint máshol, a magyar egészségügyi dolgozókat minősítik. De Orbán megvédi az egészségügyi dolgozókat ezektől a támadásoktól. A saját vagy a kormánya felelősségéről egy szót sem szólt.

(via 444, kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)