„Köszönjük,
A lényeg

Orbán szerint a magyar állam aktívan védi a melegek jogait

23/06/2021 13:31

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Orbán Viktor a német sajtónak azt mondta, hogy „ma az állam nemcsak garantálja, hanem aktívan védelmezi is a homoszexuálisok jogait.” A miniszterelnök, akinek kormánya és pártja elfogadta a homoszexualitást a pedofíliával összemosó, az orosz eredetinél is durvább törvényt, úgy látja: Magyarország ezzel a hozzáállással az „európai értékkánon és egy nyitott, toleráns Európai Unió közepén foglal helyet”.

A 444 számolt be róla, hogy Orbán Viktor nyilatkozott a DPA német hírügynökségnek arról, a kormánya hogyan is áll a homoszexualitás kérdéséhez. A miniszterelnök, akinek kormánya és pártja az úgynevezett „pedofiltörvényben” kitiltotta a homoszexualitással kapcsolatos érzékenyítést jelentő bármilyen tartalmat a közoktatásból – teljesen indokolatlanul összemosva ezzel a pedofília és a homoszexualitás kérdését – a német sajtónak azt mondta, hogy

„ma az állam nemcsak garantálja, hanem aktívan védelmezi is a homoszexuálisok jogait.” Ezt a kommunista időkkel állította szembe, amikor állítása szerint üldözték a homoszexuális embereket. Mint mondta, "soha többé nem szabad korlátozni azt a szabadságot, amelyért 1989-ben mi magunk megharcoltunk."

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megtiltotta a müncheni Allianz Arena szivárványszínű díszkivilágítását a német és a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzésének idejére, kijelentette: „nem állami döntés, hogy a szivárvány színeiben világít-e a müncheni labdarúgó-stadion vagy egy másik európai stadion”. Orbán szerint a szivárványszín Budapesten is „magától értetődő módon hozzátartozik az utcaképhez”.

Az elvileg a pedofília szigorúbb büntetésével foglakozó törvény megtiltja a 18 éven aluliaknak a homoszexualitás és a nemváltás megjelenítését és „népszerűsítését”, erről a témáról iskolai előadást sem szabad tartani. Orbán ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a gyermekek felvilágosítása mindenképp a szülőre tartozik, a pedofília elleni küzdelem viszont az állam feladata, az állam kötelessége biztosítani a gyermekek testi épségének és mentális egészségének különleges védelmét. A miniszterelnök szerint Magyarország ezzel a hozzáállással az „európai értékkánon és egy nyitott, toleráns Európai Unió közepén foglal helyet”.

Kifejtette, hogy „egy ideális, szabad világban” a nők korlátozás nélkül egyenrangúak a férfiakkal, nincs rasszizmus, antiszemitizmus és homofóbia, a pedofíliát üldözik és a törvény legteljesebb szigorával büntetik, a kisebbségek teljes körű védelmét garantálja az állam, a kisebbségvédelmi törvények pedig a legszigorúbbak közé tartoznak a Európában.

„Ahol ez az eszmény még nem valósult meg, ott a férfiaknak aktívan harcolniuk kell a nők egyenlő jogaiért, egy kereszténynek ki kell állnia az antiszemitizmus ellen és meg kell védenie zsidó polgártársait, és egy heteroszexuális férfinak meg kell védenie a homoszexuálisokat a kirekesztéstől, a támadásoktól és a megkülönböztetéstől” - tette hozzá Orbán Viktor.

Korábban civil szervezetek és szakértők is arra hívták fel a figyelmet, hogy az eltérített pedofiltörvény orosz mintára született, de annál is súlyosabb.

(forrás: 444, MTI; címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd)