„Klubrádió
A lényeg

Orbán Magyarországra hívta Trumpot, aki még nem reagált

11/02/2022 08:28

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor meghívta Magyarországra Donald Trumpot, hogy felpörgesse az újraválasztási kampányát, ezzel a címmel adott hírt a Guardian a volt amerikai elnök meghívásáról. A lap magyar kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az Alapjogokért Központ küldte el a meghívót Trumpnak.

Trump egyelőre nem reagált, de ha elfogadná a meghívást, az első hivatalos külföldi útja lenne azóta, hogy tavaly elveszítette a választásokat, írja a 24.hu.

Donald Trump és Orbán Viktor találkozója Washingtonban
 
Donald Trump és Orbán Viktor találkozója Washingtonban
 
Washington, 2019. május 13. Orbán Viktor miniszterelnök, Donald Trump amerikai elnök vendége találkozójukon beír a vendégkönyvbe a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében 2019. május 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

A magyar kormány mindenben igyekszik a volt amerikai elnök kedvében járni, Orbán többször is kifejezte, hogy azt szeretné, ha Trumpot újraválasztanák, végül pedig sikerült cserébe egy Orbán melletti kiállást is kicsikarnia a volt elnöktől.

Ezeknek a látogatásoknak nagy hatása van a konzervatív magyar társadalomra, mert az emberek ikonként tekintenek Trumpra, aki erős ellenszélben volt elnök – tette hozzá a lap fideszes forrása. A Guardian szerint Trump látogatásának akadálya lehet, hogy a volt elnök tart a koronavírustól, ezért nem is nagyon utazott a közelmúltban külföldre.

Trump feltehetően Amerika legnagyobb "konzervatív" rendezvényére, a Conservative Political Action Conference-re érkezne, aminek első európai országként Magyarország lesz a helyszíne március 25-én és 26-án.