„Klubrádió
A lényeg

Orbán kitért a hatvanpusztai birtokkal kapcsolatos kérdés elől

20/09/2021 21:44

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy nem ő, hanem apja építkezik a hatvanpusztai birtokon. Erre utal a jobbikos Szilágyi György, a birtokon folyó építkezéssel kapcsolatos kérdésére adott válaszában: "Nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba".

A jobbikos Szilágyi György szerint az angol humorhoz hasonlóan az is egy vicc volt, amikor Orbán azt mondta, "sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek". A képviselő a Parlament őszi ülésszakának nyitónapján az azonnali kérdések órájában tette fel kérdéseit.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Szilágyi György Fotó:
MTI/Soós Lajos
 
 

A Telex cikke szerint Szilágyi ezután azt is mondta, "hát a vagyonnyilatkozata szerint nem vagyonos, ellenben mindenki tudja, hogy ön vonzódik a luxushoz, luxus magángépekkel jár meccsekre", legjobb barátját, Mészáros Lőrincet pedig "a leggazdagabb magyarrá tette, de azt is mindenki tudja, ön rendelkezik a vagyon felett".

Ezután szót ejtett a hatvanpusztai birtokon folyó építkezésről is: miből telik egy „kacsalábon forgó kastély építésére Hatvanpusztán?”

Orbán Viktor szerint "többedszer próbál meg provokálni, most sem sikerül. Harminc éve a nyilvánosság előtt élek, minden kiolvasható a vagyonnyilatkozatomból", az üzleti élethez nincs köze, "én pedig itt maradok a parlamentben" – mondta.

Hatvanpusztáról pedig azt mondta: "Nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba" – utalt arra, hogy korábban is azt mondta, Hatvanpusztán az apja építkezik.