„Klubrádió
A lényeg

Orbán élvezi, hogy Kálmán Olgával beszélhetett a parlamentben

28/06/2022 08:01

Még egy külön videót is megjelentetett a kormányfő Facebook-oldala a tegnapi interpellációkról, illetve csak egyről, amikor a DK-s Kálmán Olga kérdezte a kormányfőt. A videó címe: "Egyenes beszéd – ezúttal a parlamentben”. "Nem először vagyunk mi ketten ebben a helyzetben, kérdezett ön már engem, emlékeim szerint akkor jobban ment" - mondta Orbán a videó szerint.

A DK-s képviselő azt javasolta, hogy az infláció megfékezés érdekében csökkenteni kellene az élelmiszerek áfáját. A kormányfő azt mondta Kálmánnak: "higgye el nekem", hogy az áfacsökkentés nem jelent megoldást az áremelkedések kivédésére, mert a csökkentett áfát valójában a kereskedők tennék zsebre. Orbán kiállt a kormánya által bevezetett intézkedések mellett, szerinte az hozná reménytelen helyzetbe a családokat, ha megszűnne néhány élelmiszer és az üzemanyag ársapkája, valamint a kamatstop, összegzett a 24.hu.

Kedden is folytatódik a parlament, ma az alaptörvény tizenegyedik módosítását, valamint az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról szóló országgyűlési határozati javaslatot is "vitatják meg".

Az ülés 9 órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd az első napirendként az országgyűlési törvény és a házszabály kormánypárti képviselők kezdeményezte módosítását tárgyalják. A javaslatok a nemzetgazdasági stabilitás fenntartására hivatkozva átalakítják a frakciófinanszírozási szabályokat, emellett „az európai uniós integráció erősítése céljából” ezentúl a magyar országgyűlési képviselőknek ugyanolyan vagyonnyilatkozatot kell benyújtaniuk, mint az európai parlamenti társaiknak, írja az MTI.