„Klubrádió
A lényeg

Ománba utazik Kövér

12/11/2022 09:19

| Szerző: Klubrádió

Először tesz hivatalos látogatást magyar házelnök az Ománi Szultánságban.

Kövér László az Ománi Súra Tanács elnökének meghívására utazik az ázsiai országba – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke.

Kövér László személyében először tesz hivatalos látogatást magyar házelnök az Ománi Szultánságban. A látogatás célja a két ország közötti politikai, gazdasági, oktatási és kulturális kapcsolatok erősítése, valamint az intézményesített parlamenti kapcsolat megteremtése az Országgyűlés és az Ománi Szultánság Súra Tanácsa között – áll a sajtófőnöki közleményben.

A házelnök megbeszélést folytat Khálid bin Hilál Al-Máváli sejkkel, az Ománi Súra Tanács elnökével, Szajjid Fahad bin MahmúdÁl Szaíddal, az uralkodó képviselőjével, a Miniszterek Tanácsa miniszterelnök-helyettesével, Abdul Málik bin Abdulla Al-Khálili sejkkel, az Ománi Államtanács elnökével, valamint Szájjid Bádr bin Hamad bin Hamúd al-Buszáidivel, Omán külügyminiszterével.

A hivatalos delegáció tagjaként a házelnököt elkíséri Horváth László fideszes képviselő a Magyar-Öböl-Térség Országai Baráti Tagozat, és az azon belül létrehozott Magyar-Ománi Baráti Csoport elnöke.

(Forrás: hvg.hu)