„1%

Oda viszik a beteget, ahol van hely

4/03/2021 12:12

| Szerző: Klubrádió

A fővárosi és Pest megyei kórházak leterheltsége miatt a mentőknek kell megtalálni, hogy hol van szabad ágy. Keddtől az intézkedés visszavonásáig 15 intézmény, akár Cegléden vagy Vácon is köteles fogadni a fővárosi és a Pest-megyei belgyógyászati betegeket.

Már olyan nagy a fővárosi és a Pest megyei kórházak belgyógyászatainak a leterheltsége, hogy az országos tiszti főorvos felfüggesztette a területi ellátási kötelezettséget.

Ez azt jelenti, hogy a mentősöknek oda kell vinniük a beteget, ahol éppen van hely, írta meg a Népszava egy hozzájuk került dokumentum alapján. A dokumentum szerint keddtől az intézkedés visszavonásáig 15 intézmény köteles fogadni a fővárosi és a Pest-megyei belgyógyászati betegeket, legyen az például Cegléden vagy Vácon.

 A szabad kórházi ágyak megtalálása pedig a mentősök feladata lesz. A belgyógyászati osztályok túltelítettségének az oka, hogy az osztályok nagy részét COVID-osztályokká alakították át, így sokkal kevesebb hely jut az olyan betegeknek, akik más belgyógyászati panasszal érkeznek.