„Klubrádió
A lényeg

Novák Katalin tíz éve cikizte a nővéreket, pedagógusokat, akik szerinte ma már jobban élnek

27/01/2022 10:00

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

"Ideológiai hidegháborúra kell berendezkednünk, ahol a szabadság és a szabadosság áll egymással szemben" – nyilatkozta az állami propagandacsatornának Novák Katalin "családügyi miniszter", aki márciusban nagy valószínűség szerint a Fidesz-KDNP szavazataival köztársasági elnök lesz.

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz alelnökeként lett államfőjelölt, azt mondta: A köztársaságielnök-jelöltek párthoz kötődése általános Magyarországon és külföldön is, semmi újdonság nincs benne.

 
Novák Katalin
Fotó: /Botár Gergely/ kormany.hu / MTI
 

 

Azt is mondta, hogy a párttagságát felfüggeszti.

A kételkedőknek milyen gesztusokat tervez? "Tettekre készülök, nem gesztusokra".

Amikor még 2010-ben Németországban főállású anya volt, blogot vezetett, amit egy hónapja, a jelölésekor a 444.hu vett elő, mivel 12 éve még azt írta az azóta már törölt blogban, hogy "hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből". Ma is így gondolja ezt? - kérdezték most tőle: Erre azt mondta, hogy "ma éppen úgy tisztelem a kórházi ápolók, a szociális területen dolgozók vagy a pedagógusok munkáját, mint tíz évvel ezelőtt". (...) A régi megjegyzésem éppen a méltatlanul alacsony jövedelmekről szólt. Emlékeztetőül: nyolcévnyi szocialista kormányzás után voltunk, az egészségügyi dolgozók fizetése és erkölcsi meg­becsülése elkeserítően alacsony szintre jutott". (...) 2010-ben költözött haza éppen azért, hogy bekapcsolódjak abba a kormányzati munkába, amely a szakadék széléről való visszafordulást, a romok eltakarítását és az építkezést jelentette. Meggyőződésem, hogy lényegesen jobb a helyzet, mint 2010-ben volt, a bérek sokat emelkedtek, a családtámogatások bővültek".

Az írás a nemzetstratégiai jelentőségűnek nyilvánított kormányzati médiabirodalom Mandiner.hu nevű felületén jelent meg.