„Támogassa
A lényeg

Novák az örmény elnökkel találkozott és a közös keresztény értékekről beszélt

7/02/2024 07:30

| Szerző: Klubrádió

A helyzet azért érdekes, mert pár hónapja még Orbán Viktor miniszterelnök az örmények elűzéséhez gratulált az azeri elnöknek.

Miután Novák Katalinnak kedden magyarázkodnia kellett amiatt, hogy kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedező bűntársnak, este részt vett Vahagn Hacsaturjánnal, az Örmény Köztársaság elnökével az Örmény Állami Pedagógiai Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírásán. A magyar köztársasági elnök itt arról beszélt, hogy Örményországnak és Magyarországnak közös üzenete van Európa és a világ számára: közösen szeretnék kimondani, hogy a keresztény értékrendnek van létjogosultsága – írja a 444.

A portál arra is felhívta a figyelmet, hogy a közös keresztény üzenet mintha kissé elhalkult volna, amikor Orbán Viktor tavaly novemberben a Türk Tanács ülésén nyilvánosan gratulált Ilham Alijev azeri elnöknek ahhoz, hogy több mint 100 ezer örményt üldöztek el a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahból.

Az örmény köztársasági elnök Budapesten
 
Novák Katalin Örményországban
 
Budapest, 2024. február 6. Novák Katalin köztársasági elnök és Vahagn Hacsaturján örmény köztársasági elnök tárgyal. Fotó: MTI/Bruzák Noémi