„Klubrádió
A lényeg

Népszava: A német cégek sem ölelték keblükre a melegellenessé farigcsált pedofiltörvényt

16/06/2021 09:03

| Szerző: Klubrádió

A Magyarországon működő német cégek körében is felháborodást keltett az elfogadott törvénymódosítás – értesült a Népszava biztos forrásból.

Nemcsak a társadalom és a jogvédők tiltakoznak, a Magyarországon működő német cégek körében is felháborodást keltett a kormánytöbbség és a Jobbik által elfogadott törvényjavaslat, több német multi vezetése fontolgat lépéseket válaszképpen – értesült a Népszava.

Egy német forrásuk szerint "Orbán Viktornak tudnia kell, hogy egy ilyen törvény ma mennyire kiveri a biztosítékot Németországban, nem csak a politikusok, de a gazdaság vezetőinek körében is." A törvény elfogadása ronthatja a potenciális német beruházókban a Magyarország-képet, persze az is tény, hogy az elmúlt évek negatív tendenciái ellenére a jogállamiságot tekintve, a német cégek beruházási kedve nem csökkent – írja a Népszava.

 Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 
Michael Roth
 

Kedden a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere, Michael Roth Twitter-bejegyzésében arról írt: a magyar törvényhozás súlyosan diszkriminálja az LMBTIQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, interszex, queer) embereket. Roth szerint az Országgyűlés vonatkozó döntése „újabb súlyos állami diszkrimináció az LMBTIQ emberek ellen”.

Ez a törvény ellentétes mindazzal, amit közös európai értékeinknek tekintünk – fogalmazott az Angela Merkel vezette szövetségi kormány államminisztere – írja a 24.hu.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, 157 igen és 1 nem szavazattal a parlament kormánypárti többsége és a Jobbik képviselői kedden megszavazták a különféle módosítókkal melegellenessé eltérített pedofilellenes törvénytervezetet, közben az összes ellenzéki módosítót leszavazták. Az MSZP, DK, LMP, a Párbeszéd és a Momentumhoz csatlakozott független képviselők előre jelezték, hogy bojkottálják a szavazást, a független Székely Sándor szavazott egyedül nemmel.