„Klubrádió
A lényeg

Nemzetbiztonsági bizottsági ülést hívna össze a Fidesz Márki-Zay Péter miatt

24/09/2022 11:24

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay korábban azt nyilatkozta, a kampányban a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak volt egy amerikai számlája, ami a központi kampány működtetését szolgálta. A Fidesz-frakció szerint ez felveti a lehetőségét annak, hogy Amerikából akarták befolyásolni a magyar választásokat. Bizonyítékokat nem mutattak be.

Mielőbb üljön össze a nemzetbiztonsági bizottság! Ezzel a címmel adott ki közleményt a Fidesz-frakció szombat délelőtt. Mint írták, egy olyan ügyről van szó, amely "szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért nem maradhat tisztázatlanul" – írja a hvg.hu.

Nem az energiabiztonság, a magyar-orosz kapcsolatok, a háború, vagy épp valami más hasonló jelentőségű ügy a téma, hanem az, hogy szerintük Márki-Zay Péter külföldről kapott kampánytámogatást.

A kormánypárti sajtó az elmúlt hetekben többször is cikkezett „példátlan amerikai befolyásolási kísérletről”, amit abból vezettek le, hogy Márki-Zay azt nyilatkozta, a kampányban a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak volt egy számlája, ami a központi kampány működtetését szolgálta. Ebből vonták le azt a következtetést, hogy a mozgalom külföldről, az Action for Democracytól kapott pénzt, amit illegálisan csorgatott le a jelöltekhez, de hogy ezt miből gondolják, illetve tudják-e bármivel is bizonyítani, azt nem írták meg. A civil szervezet hagymázas összeesküvés-elméletnek nevezte ezeket a vádakat.