„Klubrádió
A lényeg

Németh Szilárd kommentálta a diákok "tüntikéjét", Hadházy meg a bejegyzését

4/09/2022 17:58

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz-alelnök Facebook-bejegyzésében a tanáraik mellett kiálló diákok által szervezett tüntetés kapcsán is elővette a Gyurcsány-kártyát is. Szerinte a demonstráció összefügg a baloldali pártvezérekkel, akik nem akarják, hogy Magyarország megkapja az országnak jogosan járó EU-s forrásokat, amiből pedig a pedagógusok béremelését hajtaná végre a kormány. Hadházy mindkét állítását hazugságnak nevezte.

"Mai, a tanárok-tanítók fizetésemeléséért összerántott 'politikamentes' tüntike azokkal a Gyurcsány-függő baloldali pártvezérekkel közösen és összhangban, akik a legdurvábban, legvehemensebben akarják elérni Brüsszelben, hogy hazájuk (???), Magyarország NE kaphassa meg azokat a nekünk jogosan járó EU-s forrásokat, amikből - többek között - a pedagógusok - az EB által is elfogadott - béremelését hajtanánk végre. Értitek? Na, erre varrjatok gombot!" – írja a posztban Németh. Bejegyzését azokkal az indexes fotókkal illusztrálta, amin ellenzéki politikusok – többek között Hadházy is –  láthatók, akik szintén részt vettek a demonstráción.

A kommentek között Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azt írta, hogy

"Két durva hazugság van ebben a posztban:
1. EU-s támogatásból soha, sehol nem fizettek pedagógusbéreket, mivel azok fejlesztésre valók.
2. Mi, a rendszer ellenzéke azt szeretnénk, hogy ezt a pénzt megkapják a magyar emberek, önkormányzatok és vállalkozások, mert szükség van rá. Azt viszont nem akarjuk, hogy ebből tömjék ki a rendszerhez hű oligarchák zsebét! Azt akarjuk, hogy az EU csak valódi garanciák mellett adja oda a pénzt!"