„Támogassa
A lényeg

Nem talált gyanúsítottat a rendőrség, megszüntették az eljárást a Böszörményi úti házomlás ügyében

30/06/2023 18:46

| Szerző: Klubrádió

Megszüntették a nyomozást a Böszörményi úti házomlás ügyében – derül ki Polt Péter legfőbb ügyész válaszából, amelyet a momentumos Hajnal Miklós írásbeli kérdésére adott.

A körzet ellenzéki országgyűlési képviselője arról érdeklődött, hogy folyamatban van-e még az eljárás, amely a BBSZ Ingatlan 2022 Kft.-hez köthető, Budapest XII. kerület Böszörményi út 20-22. szám alatt álló épület bontása során történt baleset ügyében tavaly májusban indult, van-e gyanúsítottja, illetve hogy mikor kerül bíróság elé. A politikus azt is meg akarta tudni, hogy amennyiben az eljárást megszüntették, miért tették.

 
Böszörményi 22.
 
Forrás: MKKP
 
 

Polt válaszából annyi derült ki, hogy a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás során 12 személyt hallgattak ki tanúként, de nem volt gyanúsítotti kihallgatás. A nyomozók végül arra jutottak, hogy nem történt bűncselekmény, ezért a Budapesti I. Kerületi Rendőrkapitányság június 14-én megszüntette az eljárást. A legfőbb ügyész szerint az erről szóló rendőrségi határozat ügyészségi felülvizsgálata ugyanakkor még folyamatban van.

Tavaly májusban a Böszörményi úti 22.-ben lévő irodaház két felső emelete leomlott, megindult az utcafront irányába. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak, több autó megrongálódott, de sérültet nem találtak. A kerület fideszes polgármestere akkor gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. Pokorni Zoltán aztán tavaly szeptemberben közölte: leáll a Böszörményi útra tervezett soklakásos ház építése. Hozzátette, amíg nem tudják folytatni az építkezést, a területen parkolót és közösségi kertet alakítanak ki.

(Kép: Magyar Kétfarkú Kutyapárt / Facebook)