„Klubrádió
A lényeg

Nem nyomoznak Szentgyörgyvölgyi földvásárlásai miatt

29/09/2021 18:48

| Szerző: Klubrádió

Miután a rendőrség úgy ítélte meg, a NAV hatásköre megvizsgálni Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi polgármester bakonyi területvásárlásait, a NAV két hét után megállapította, nincs mit vizsgálnia.

Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi polgármester jelentős földterületeket vásárolt a Bakonyban, miközben a vagyonnyilatkozata alapján nem lekövethető, honnan teremtette elő ennek fedezetét – írja a 24.hu.

A Momentum a rendőrséghez fordult az ügyben szeptember 14-én.

A nyomozó hatóságnál szeptember 16-án megállapították, hogy az „újságcikkben foglaltak nem a rendőrség hatáskörébe tartozó vagyon elleni bűncselekmény, hanem költségvetési csalás egyszerű gyanúját vetik fel, amennyiben Szentgyörgyvölgyi Péter be nem vallott – s vagyonnyilatkozatában sem feltüntetett – jövedelme után a személyi jövedelem adót nem fizette meg.” Ezek után a NAV-nál kötött ki az ügy.

Szerdán a NAV bejelentette, nincs mit vizsgálniuk. A rendőrségtől hivatalból áttett feljelentést a NAV elutasította. Hiába remélték a momentumosok, hogy a hivatalok komolyan veszik, és nemcsak dobálgatják egymás közt az ügyet.

A Fővárosi Közgyűlés üléseBudapest, 2020. január 29. Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere (b) és Láng Zsolt, a Fidesz-frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2020. január 29-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás