„Klubrádió
A lényeg

Nem nyomoznak a keleti vakcinák engedélyezése ügyében

25/08/2022 09:37

| Szerző: Klubrádió

Megszüntette a rendőrség a keleti vakcinák engedélyezése miatt indult nyomozást. A feljelentést még Hadházy Ákos tette. A független politikus szerint a hatóságok direkt megvárták a választásokat, mielőtt érdemi vizsgálatok nélkül megszüntették az eljárást.

A rendőrség megszüntette a nyomozást a kínai és az orosz vakcinák engedélyezése ügyében – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A politikus még januárban tett feljelentést, a keleti vakcinák engedélyezésének "elképesztő körülményei" miatt, szerinte ugyanis a hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúját is felveti az, ami a kiperelt dokumentumokban szerepelt.

Hadházy megjegyzi, hogy annyi kiderült, hogy a hatóság alapvető hiányosságok és a tudósok véleménye ellenére politikai nyomásra engedélyezte az orosz vakcina felhasználását.

A nyomozás még február 11-én indult, amire a politikus szerint csak azért volt szükség, mert a választások előtt nem merték elutasítani a tények megcáfolhatatlan indoklása miatt.

Hadházy azt is megjegyezte, megdöbbentőnek tartja azt a cáfolatot, miszerint a hatóságnál nem létezik olyan adatbázis, amelyik alkalmas lenne az oltási balesetek számának vagy egyáltalán tényének megállapítására.