„Köszönjük,
A lényeg

Nem lesz szivárványszínű a müncheni stadion, és nem nálunk lesz az EB-döntő

22/06/2021 09:19

| Szerző: Klubrádió

Az UEFA nem adott engedélyt, hogy a müncheni Allianz Aréna a szivárvány színeiben legyen kivilágítva, írja a Bild.

ÉS...

Megállapodott a brit kormány és az UEFA, nem Budapesten lesz az EB-döntő.

Mégsem lesz szivárványszínű a müncheni Allianz Aréna

München polgármestere az Allianz Aréna szivárványszínű kivilágítását javasolta a szerdai német-magyar meccsre, reagálva a magyar homofób hátterű pedofiltörvényre. Mindez azután történt, hogy a német Manuel Neuer szivárványos csapatkapitányi karszalagot hordott, végül nem kellett a németeknek bírságot fizetniük ezért.

München Aréna Forrás: Facebook
 

Az UEFA nem engedélyezte a németek szivárványos aréna ötletét, mondván, hogy minden stadion egységes színekben van kivilágítva és a szövetség az egység jegyében megtiltotta a németek ötletét. 

 

Mégsem Budapesten lesz az EB-döntő

Múlt héten felröppent a hír, hogy ha London nem könnyít a járványügyi szabályozásokon, akkor a sokkal lazább protokollú Budapest adhat helyet a futball EB eldöntőinek és döntőjének.

Puskás ArénaFotó: OD Pictures
 

Időközben megállapodott a brit kormány és az UEFA, így az eredeti terveknek megfelelően Londonban lesz a labdarúgó Európa-bajnokság két elődöntője és döntője – írja a The Times. A megegyezés része, hogy 65 ezer embert beengednek a Wembleybe erre a három meccsre. Az UEFA azt is szeretné, hogy a szponzorok, valamint a VIP-vendégek szintén mentesüljenek a koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések hatálya alól – írja a 24.hu.

EURO-2020 - Nagy-Britannia
London, 2021. június 8. Sir Bobby Moore legendás angol válogatott labdarúgó szobra a londoni Wembley Stadion előtt 2021. június 8-án. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság három csoportmérkőzését, két nyolcaddöntőjét, az elődöntőit és a döntőjét az arénában játsszák. Az Eb-t június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Sevillában és Glasgow-ban rendezik. MTI/EPA/Neil Hall