„Klubrádió
A lényeg

Budapesten lehetnek a futball-Eb elődöntői és döntője

18/06/2021 10:09

| Szerző: Klubrádió

Ha az angol hatóságok nem oldják fel a a labdarúgó Európa-bajnokság Wembley-ben megrendezendő helyosztóira érkező mintegy 2500 VIP-vendég karanténkötelezettségét, akkor elképzelhető, hogy az elődöntőket és a döntőt az Európa Labdarúgó Szövetség - a járványügyi szempontból sokkal megengedőbb - magyarországi helyszínre költöztetné.

Anglia aggódik, hogy ha mentesítik a foci EB végjátékaira érkező UEFA és FIFA tisztviselőit, politikusokat, szponzorokat és műsorszolgáltatók munkatársait az Angliába érkezéskor előírt karanténkötelezettség alól, akkor az a koronavírus-fertőzések növekedéséhez vezetne, ami a lakosság rosszallását váltaná ki. Az angol miniszterek megvitatják a javaslatot, és ha úgy döntenek, hogy nem enyhítenek, akkor Budapesten lehet a döntő, illetve elődöntők, ahol már eleve most is teltházas meccseket lehet tartani – számolt be a hírről a The Times. A Puskás Aréna 67.215 fős befogadóképességű.

EURO-2020 - Nagy-Britannia
London, Sir Bobby Moore legendás angol válogatott labdarúgó szobra a londoni Wembley Stadion előtt. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság három csoportmérkőzését, két nyolcaddöntőjét, az elődöntőit és a döntőjét az arénában játsszák. Az Eb-t június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Sevillában és Glasgow-ban rendezik. MTI/EPA/Neil Hall
 
 

A jelenlegi szabályozás szerint a 90 ezer fős Wembley Stadionban a július 6-i és 7-i elődöntőkre, valamint a július 11-i döntőre a 45 ezren mehetnek be.

Állítólag Boris Johnson miniszterelnök hajlana az enyhítésre, mert akkor személyesen találkozhatna az UEFA vezetőivel, ami növelhetné a 2030-as világbajnokságra tervezett közös Egyesült Királyság-Írország pályázat nyerési esélyeit – írja a 24.hu.

Budapest, Puskás ArénaFotó: OD Pictures