„Köszönjük,
A lényeg

Nem igaz, hogy visszavonták a működési engedélyünket – állítja a soroksári gimnázium igazgatója

18/09/2023 15:00

| Szerző: Klubrádió

Közleményben cáfolta a soroksári Qualitas Gimnázium azokat a híreket, amelyek szerint visszavonták a működési engedélyüket. 

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, kedden tanítási időben üríttették ki a soroksári Qualitas Gimnáziumot, amikor rendőri kísérettel egy végrehajtó csapat érkezett az épülethez, és egy hatályos bírósági végzés alapján kiterelték a tanárokat és a diákokat is az épületből. Péntek délután arról érkezett hír, hogy a működési engedélyüket visszavonták.

A Qualitas igazgatójának, Ott Ferencnek a közleménye szerint ez nem igaz. "A Kormányhivatal a visszavonás lehetőségéről kezdett vizsgálatot" – állították. Szerintük a vizsgálat eredménye nem lehet kérdéses.

"Jogilag székhelyünk, iskolánk a mi tulajdonunkban van. A végrehajtó szeptember 12-i cselekménye kapcsán birtokvédelmi eljárást kezdeményeztünk. Az iskola tanulóival, pedagógusaival szembeni szégyenletes eljárás után két nappal már új alternatív megoldást találtunk a további működésre. Ezen alternatív megoldást jelentő iskolaépületben a tulajdonos 12 tanterem kizárólagos használatára adna lehetőséget, akár napokon belül is. Az épület 21. századi színvonalú berendezésében és esztétikájában is" – áll a közleményben.

Ott Ferenc igazgató kedden délelőtt még részletesebb tájékoztatást ígért.