„Köszönjük,
A lényeg

Nem engedik, hogy társadalmi konzultációt tartsanak a Club Aliga építkezéseiről

29/11/2023 07:40

| Szerző: Klubrádió

Leszavazta az Aligai Fürdőegyesület (AFE) társadalmi konzultációs javaslatát hétfői, estébe nyúló ülésén a balatonvilágosi képviselő-testület – írja a Népszava

A polgármester és a rendre vele szavazó három képviselő nem járult hozzá, hogy megkérdezzék a helyieket és a nyaralótulajdonosokat a Club Aliga területén zajló építkezésekről, a várható – a partszakaszt, a táj- és településképet teljesen átrajzoló – változásokról.

B my Lake fesztivál Balatonvilágoson
 
Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs
Fotó: Mohai Balázs / MTI
 

A helyiek szerint az építkezés miatt elveszítenék parti sétányukat, lezárhatnák előlük a kikötő nagy részét, elvesznének a horgászhelyek, a közparkok, a közutak, tovább csökkenne a strand területe, végleg lezárhatják a magaspartról a Deák utca végétől a tóhoz vezető lépcsősort.

Az AFE Balatonakali példája alapján próbálta elérni, hogy a helyi közösség véleményt mondhasson az aligai nagyberuházásról. Akali  vezetése október elején kérte meg az állandó lakosokat és a nyaralókat, hogy véleményezzék a tervezett kikötőépítést, s miután a többség elutasította a beruházás ötletét, a kivitelező is visszalépett a projekttől.