„Klubrádió
A lényeg

Nem Bödőcs-paródia: Mészáros bankosok előtt beszélt

1/06/2022 10:59

"Ez sajnos nem egy Bödőcs paródia, hanem valóban egy egyszerű gondolatvilágú gázszerelő beszél banktulajdonosként Magyarország második legnagyobb bankjának (a Budapest Bankot beszippantó MKB banknak) ünnepségén. Viszont sajnos így is nagyon vicces és persze egyben végtelenül szomorú és ijesztő is az egész" - írta Hadházy Ákos egy feltehetően titokban készített videóról, amit egy karácsonyi eseményen vettek fel, ahol Mészáros Lőrinc beszédet mondott.

Az alábbiakat mondta a nemzet gázszerelője:

  • "Hiszen rengeteg munka létezik erre az évre, a kollégák éjjel-nappal dolgoztak és aratják le."
  • "Én nagyon köszönöm minden kollégámnak a munkáját, éves munkáját, hiszen éj-nappallá dolgozott mindenki."
  • "A tulajdonosoknak, kettő tulajdonosa van a bankgoldingnak."
  • "Ilyen még nem votl a banktörténelemben, hogy három jelentős bank össze tud olvadni".
  • Megköszönte a kormánynak, hogy ők is mindent elkövettek, hogy "jó irányban alakuljanak a dolgok".
  • Szerinte egész Európában egyedülálló sebességgel történt a fúzió (az MKB bank és a Budapest Bank egybeolvadása, aminek 40 százalékban ő lesz a tulajdonosa - papíron) - írta még a beszédről Hadházy.
  • Továbbá azt mondta, nem akar profitot kivenni, fejleszteni akar, , középtávon piacvezető szuperbank szeretne lenni, akkor lesz igazán megelégedve. A megválasztott parlamenti képviselő szerint "a fenomenális programbeszédet Varga Mihály is szájtátva hallgathatta".

Hadházy szerint Mészáros igazat mondott, hogy "nem a profit a célja", mivel "nem a bank profitja a célja, hanem hogy ebből a bankból (a betétesek pénzéből) finanszírozza saját és egyéb fideszes "vállalkozók" üzleteit, valamint a fidesz rendszerét. Sőt ahogy Le Pen hiteléből láttuk, az európai fasisztákat is. Ez - ahogyan a Financial Times megjegyezte - az egyik legnagyobb kockázat, egy időzített bomba lesz szerencsétlen kis hazánk gazdaságában: pár év alatt kihelyezik az őrültségeikbe a pénzt, aztán majd, amikor bedől a bank (ahol egy ilyen kvalitás a fő tulajdonos), az egész ország fizetheti, mint annak idején a Postabankot".

A cikkhez pedig nézzék meg Bödőcs Tibor videóját, ami Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea elképzelt intim beszélgetései alapján készült.