„Klubrádió
A lényeg

Nem akart párhuzamot vonni, mégis Jézussal említette egy napon Orbánt a Mandiner szerzője

14/12/2022 15:06

| Szerző: Klubrádió

"...a hétfői rorátén az az evangéliumrészlet volt soron, amikor Jézust kérdezik hatalmáról a főpapok, de ő kikerüli a válaszadást. Távol álljon tőlem, hogy bármiféle fals párhuzamot vonjak, mindenesetre úgy tűnik, a puszta nemválaszolás nem igazán bűn" – írta a kormányközeli Mandiner egyik szerzője arra reagálva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem válaszolt az őt kérdező újságírónak, mondván: "Ember! Most jövök ki egy templomból".

A legfontosabb aktuális közéleti kérdések közül többet is feltett a Telex Orbán Viktornak, aki épp egy római katolikus templomból lépett ki az adventi mise után. A miniszterelnök harmadjára azzal hárította a kérdéseket, hogy épp most vett részt egy misén. „Ember, most jövök ki a templomból” – mondta.

Orbán a kritikus médiával másfél évtizede évi egy-egy meglepetésszerű sajtótájékoztatón kívül szóba sem áll, többször fake newsozta is az őt kérdezőket. Ezzel együtt a kormánypárti Mandineren a vélhetően álnéven író, korábban a vasarnap.hu-n is megjelenő Francesca Rivafinoli nevű szerző megvédte a miniszterelnököt.

 
Kép: Orbán Viktor Facebook-oldala
 

A cikkben sérelmezi, hogy valaki „besúgta az újságíróknak, ki jár melyik templomba és hány órára”. Valamint úgy véli, a református miniszterelnök feltűnés nélkül jár a katolikus roratéra (hajnali misére): „Helyénvalóbb volna, ha Orbán Viktor nem lenne jelen az összes többi bűnös ember között, amikor mindezek elhangzanak? Tényleg a képmutatás netovábbjának minősül egy órával korábban felkelni a hideg, sötét hétköznap hajnalokon, és kedélyes otthoni szalonnázás helyett megtérésre hívó szövegeket hallgatni a templomban, történetesen már évek óta feltűnés nélkül, valamely hátsó padban?”

Az írás legerősebb része mégiscsak az, amikor a szerző nem akar fals párhuzamot vonni: „De ő a miniszterelnök! Kötelessége válaszolni! Nos: nem, nem kötelessége. (Apró érdekesség egyébként, hogy épp a hétfői rorátén az az evangéliumrészlet volt soron, amikor Jézust kérdezik hatalmáról a főpapok, de ő kikerüli a válaszadást. Távol álljon tőlem, hogy bármiféle fals párhuzamot vonjak, mindenesetre úgy tűnik, a puszta nemválaszolás nem igazán bűn.)”