„Támogassa
A lényeg

Navracsicsék szerint teljesen oké, hogy az államtitkárék egy EU-pénzből készült rekreációs központban laknak

19/10/2023 07:36

| Szerző: Klubrádió

Mayer Gábor területfejlesztési államtitkár 2011-ben, (még civilként) egy Kft. ügyvezetőjeként 46 millió forintot nyert egy uniós pályázaton rekreációs központ építésére. A ház 2014-re megépült, de 2016-ban már nem lehetett szállást foglalni a központban, azóta pedig a weblapja is eltűnt. Mayer 2022 óta területfejlesztési államtitkár, ezért Vagyonnyilatkozatot kellett kitöltenie. Így derült ki, hogy az uniós pénzből épített rekreációs központban lakik – írtuk korábban.

Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője megkérdezte Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert, vajon mennyire van rendben ez – írja most a 24.hu.

 
Tompos Márton és Hajnal Miklós Mayerék kapujánál
Facebook
 

Navracsics helyett egy másik államtitkára, Latorcai Csaba válaszolt, aki szerint nincs kivetnivaló ebben a helyzetben. Sőt, közölte:

Mayer épp akkor járt el szabályszerűen, amikor nem fogadott vendégeket.

„Felhívom a figyelmét arra is, hogy az említett pályázati feltételek nem tették lehetővé a szállásszolgáltatást, tehát a kedvezményezett szabályszerűen és az előírásokat betartva járt el, amikor nem fogadott szállóvendéget. Akkor járt volna el jogszerűtlenül, ha szállás szolgáltatást biztosított volna” – tudatta Latorcai.