„Köszönjük
A lényeg

Minden szegedi lelátóról örökre kitiltják az MTK ellen zsidózó szurkolókat

5/08/2022 21:37

| Szerző: Klubrádió

Minden szegedi sportegyesület örökre kitiltotta lelátóiról azokat a szurkolókat, akik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia az MTK elleni budapesti veresége után antiszemita rigmusokat skandáltak a meccsről távozó MTK-szurkolóknak, ami miatt az MTK rendőrségi feljelentést is tett.

Öt sportegyesület, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia mellett a Pick Szeged kézilabdacsapata, a Naturex SZTE Szedeák kosárcsapata, a Szegedi Vízilabda Egyesület és a Zengő-Alöld Szegedi Teke Egylet ezt a Nemzeti Sportnak megküldött közös közleményben jelentette be.

Azt írták: Szeged életében különleges szerepet tölt be a sportélet, és büszkék a közösségre, amit együtt építenek, valamint arra, hogy hétről hétre együtt, egymásért küzdenek. "Büszkék vagyunk Szegedre, büszkék vagyunk magyarságunkra, sikereinkre, a küzdelmeinkre. Mindemellett pedig büszkén vállaljuk értékeinket. Közösségünk egymás segítésére, a közös erőfeszítésekre és az elfogadásra épült, abban a kirekesztésnek, a rasszizmusnak helye nincs. Közösen ítéljük el mindezek legcsekélyebb formáját és megnyilvánulását is – és közösen teszünk ellene" – közölték.

Hozzátették: az egyesületek minden segítséget megadnak a hatóságoknak a hétfőihez hasonló esetek felderítéséhez, megelőzéséhez. "Közösségünket megvédjük, így a leghatározottabban lépünk fel a kirekesztés, a rasszizmus, a megbélyegzés bármilyen formája ellen, szankcióinkat pedig összehangolva hozzuk meg" - írták, és bejelentették, hogy akik "ilyen tevékenységben részt vettek, vesznek, vagy támogatják, nem foglalhatnak helyet sem a Szent Gellért Fórum, sem az Újszegedi Sportcsarnok, sem a Tiszavirág Sportuszoda, sem a PICK Aréna, sem Szeged bármely egyéb lelátóján".

Kedden számoltunk be róla a 444 nyomán, hogy a Szegednek az MTK ellen Budapesten 2-1-re elveszített NB II-es meccs után a vendégszektorból távozók a többi között azt skandálták, hogy "Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés", de előtte a meccsen már felhangzott a „gá-gá-gá, b*zi MTK”.

(via 444, kiemelt kép: MTK/Facebook)