„Klubrádió
A lényeg

Mételyezőnek és kivetendőnek nevezte saját tanárait Etyek polgármestere

12/10/2022 08:56

„Dolgozni fogunk érte, hogy a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat közösségünk kivesse magából!” – írta posztjában a közösségi oldalán Etyek fideszes polgármestere, Zólyomi Tamás, mert a tanárok testületileg nem vettek részt iskolai csoportjukkal a település október 6-ai megemlékezésén, írja a Telex.

Magyar falu program - Felelős állattartást elősegítő ivart
 

 
Etyek, 2021. április 19. Zólyomi Tamás polgármester a Magyar falu program felelős állattartást célzó pályázati kiírásának meghirdetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón az Etyeki Állatvédő Egyesület menhelyén. MTI/Vasvári Tamás
Fotó: Vasvári Tamás
 

 

Az etyeki polgármester nyáron például LMBTQ-propagandának nézett egy kisiskolásoknak felfestett szivárványt, de most szintet lépett, amikor pénteken azt írta, a helyi iskolában „működnek” olyan tanárok, akik nem hajlandók felkészíteni a diákokat, és a település rendezvényein sem akarnak részt venni. Állítása szerint ezek a pedagógusok „szövetkeztek” az igazgató ellen, és igyekeznek az ő munkáját ellehetetleníten politikai és ideológiai alapon, ami „törvénytelen és szabályellenes.”

Egy helyi pedagógus reagált, szerinte több szempontból is tévesek Zólyomi kijelentései. A nyílt levelét a Facebookon megosztó Vidra Gabriella megköszönte, hogy Zólyomi segített például az iskola épületének renoválásában, de arra kérte, hogy ne vigyen az intézménybe politikát. Az iskola mindig részt vett a faluünnepeken, de az idén az egész tantestület döntött úgy, hogy nem vesznek részt a megemlékezésen. A pedagógus szerint nem politikai, hanem egészen más okok állnak a döntés mögött, de a polgármester valamiért erre nem volt kíváncsi, írta. Elutasította, hogy a tantestület politikai alapon akarná ellehetetleníteni az iskolavezető munkáját, a vezetés szakmai munkájával nem elégedettek. Emiatt az iskola összes munkaközösség-vezetője lemondott, de a tanárok továbbra is elvégeznek minden feladatot az iskolában, ami a gyerekek szempontjából fontos – írta. Ő 35 év után most inkább elkezd másik állás után nézni, a nyílt levél kiszakadt belőle, a polgármester írása csak az utolsó csepp volt. „Mindaz, ami ma az oktatásban és körülötte történik, egyáltalán nem motiváló. Sorolhatnám a problémákat: tankönyvek, tanterv, bérek, a párbeszéd hiánya stb.” – írta a Telexnek. Ők ennek ellenére is kitartanának, ha nem beléjük törölné a lábát a fél ország.