„Támogassa
A lényeg

Korlátlanul, ingyen utazhatnak a magyarországi tömegközlekedéssel a határon túli magyarok

12/01/2024 11:19

| Szerző: Klubrádió

„Magyar Igazolvánnyal korlátlan díjmentes utazásra lesz lehetőség a helyközi közösségi közlekedésben Magyarországon”– válaszolta a MÁV sajtóosztálya a Szabad Magyar Szónak.

A magyar igazolvány eddig évi 4 utazást tett lehetővé Magyarországon belül 90 százalékos kedvezménnyel, a MÁV közleménye és válasza szerint viszont a határon túli magyarok magyar igazolvánnyal, illetve a Magyar hozzátartozói igazolvánnyal már

 
A Mezőhegyesről Békéscsabára 9:35-kor elindult MÁV Bzmot személyvonat (37015) oldalának ütközött egy kisteherautó Mezőhegyes és Belsőkamaráspuszta között a jól működő, tilos jelzést mutató fénysorompós vasúti átjárónál
 
Személyvonat és furgon ütközött Mezőhegyes és Belsőkamaráspuszta között szerda reggel; az utasok közül senki nem sérült meg – közölte a Mávinform a Facebook-oldalán. Azt írták, a Mezőhegyesről Békéscsabára 9:35-kor indult személyvonat (37015) oldalának ütközött egy gépkocsi Mezőhegyes és Belsőkamaráspuszta között a jól működő, tilos jelzést mutató fénysorompós vasúti átjáróban. A motorkocsi két tengellyel kisiklott. A vonatok nem közlekedhetnek Mezőhegyes és Mezőkovácsháza között, az utasokat pótlóbuszok szállítják – írta az MTI.
MÁVINFORM/Facebook
 

korlátlan díjmentes utazásra jogosultak.

A helyjegy-köteles vonatokra mindezzel együtt nekik is kell helyjegyet váltani, a kijelölt országos buszjáratokra pedig kiegészítőjegyet kötelesek venni – jegyzi meg a 444.