„Klubrádió
A lényeg

Megszüntették a nyomozást a bébi polgármester ügyében, aki 3 millióért vette meg egy család házát, aztán kilakoltatta őket

9/12/2022 10:19

| Szerző: Klubrádió

A nyomozás során nem hallgatták ki Béb polgármesterét, Brunner Imrét, ugyanakkor a rendőrség megállapította, hogy a jegyző a legjobb tudása szerint végezte az értékbecslést. A rendőrség azt nem vizsgálta külön, hogy nincs-e feltűnő aránytalanság az elárverezett ház becsült és valódi értéke között.

A rendőrség megszüntette a nyomozást Brunner Imre bébi polgármester ügyében, aki a Veszprém megyei faluban először egyedüli licitálóként megszerezte annak a négygyerekes családnak a házát, akiket később, idén augusztusban ki is lakoltatott onnan.

A rendőrség hivatali visszaélés miatt indított büntetőeljárást, mivel nem csak etikai, hanem jogi aggályok is felmerültek azzal kapcsolatban, hogy a polgármester a saját településén egy bajba jutott család házát szerezte meg egy végrehajtási eljárás során – írta a 24.hu. A lap emlékeztetett, hogy az árveréseknél a becsértéket az önkormányzat jegyzője által kiadott adó- és értékbizonyítvány alapján állapítják meg, és mivel a jegyző munkáltatója a polgármester, ez felvethet összeférhetetlenségi kérdéseket. Brunner Imre 3 millió forintos kikiáltási áron vitte el a 80 négyzetméteres házat.

Az árverési jegyzőkönyv szerint a család összesen tízmillió forintos tartozást halmozott fel. A nyomozást lezáró határozatból az is kiderült, hogy miközben a teljes bébi képviselő-testületet kihallgatták, Brunner Imre polgármestert nem keresték meg a rendőrök. Megállapították azt is, hogy a jegyző a legjobb tudása szerint végezte az értékbecslést.