„Klubrádió
A lényeg

Megkergült a köztévé: nekimentek a Demokratának, lekommunistázták Bencsik testvérét

13/04/2022 07:52

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Bencsik Gábor jobboldali újságíró, a Demokrata munkatársa (nem összetévesztendő a testvérével, Andrással, aki a Demokrata főszerkesztője, és fideszes pundit) kedden vett egy mély levegőt, és megírta, hogy még a fideszesek szerint sem működik a köz televíziójaként a köztévé. Ezt arra írta, hogy az MTVA csütörtökre meghívta Márki-Zay Pétert egy műsorába. Bencsik szerint ennek a meghívásnak már nincs tétje, és szóvá tette, hogy ehhez képest a kampányban Márki-Zay csak öt percet kaphatott az ellenzéki adóból is működő közszolgálati televízióban.

A köztévé, ahonnan rejtélyes módon távozott Bende Balázs, az orosz propagandáért felelős külpolitikai vezető, kedden éjjel meglehetősen személyeskedőre vett cikkben vágott vissza, amiben az sem számított, hogy nem csak Bencsik, hanem munkahelye, a Demokrata is súlyos találatokat kap. 

Idézünk:

  • A korábban Soros György által finanszírozott alapítványnak dolgozó Bencsik Gábor
  • jelenleg pedig egy jórészt kulturális megfontolásokból vásárolt hirdetésekből fenntartott, legfeljebb ezres nagyságrendben elérhető havilap főmunkatársaként dolgozó
  • Az általa főszerkesztett Magyar Krónika működése során kulturális tevékenysége miatt évente több tízmillió forintos nagyságrendben kapott támogatást az államtól és a kiadó állítása szerint kétezer előfizetője is volt a lapnak. Nagy kérdés, hogy a pénzek mire mehettek el, mert 2019-ben már a lap megszűnése fenyegetett, ezért Bencsik levélben kért pénzt az olvasóktól. Jellemző a vezetése alatt kialakult állapotra, hogy a Magyar Krónika annak ellenére nem került be a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány portfoliójába, hogy Bencsik ezt kifejezetten szerette volna elérni.
  • kiegyensúlyozottságot hírből sem ismerő és korábban kommunista pártállami háttérrel működő Magyar Újságírók Országos Szövetsége egykori főtitkárának
  • a diktatúrában tíz éven keresztül az akkor még pártkiadványnak számító Nők Lapjának dolgozó újságíró
  • Horn Gyula kormánya idejében a Nyugdíjpénztárak Országos Szövetsége elnökének is megválasztott Bencsik Gábor

"A cikk" lényege amúgy az lenne, hogy de, ők igenis szoktak meghívni ellenzékieket.