„Támogassa
A lényeg

Megint egyetért a lakosság a kormánnyal a Nézőpont intézet szerint

11/07/2022 08:12

Miközben a magyar gazdaság romokban, brutális egzisztenciális és pénzügyi válság elé nézünk, a kormánypárti Nézőpont Intézet mindig kikutatja, hogy a magyar lakosság szerint "minden nagyon szép, minden nagyon jó, és mindennel meg van elégedve". Ez nem túlzás: nézzük meg, hogy az utóbbi egy hónapban a nézőpontosok milyen megállapításokat tettek:

  • A legfrissebb "felmérésük" szerint "a magyarok 61 százaléka elégedett a kormány teljesítményével" - írja a 24.hu a "kutatóintézetre" hivatkozva. Közép-Európában sehol nem mértek ilyen magas arányt.
  • Június 17-én például arra jutott a Nézőpont Intézet, hogy a magyar választók 73 százaléka egyetért a kormánnyal abban, hogy csak a magyar rendszámmal rendelkező autókba lehessen kedvezményes áron üzemanyagot vásárolni.
  • Június 28-án ellenzékváltó hangulatról számolt be a kormányközeli Nézőpont Intézet. Szerintük a parlamentbe már csak a Demokratikus Koalíció és a Mi Hazánk (6-6 százalék), illetve a Kétfarkú Kutya Párt (5 százalék) jutna be a Fidesz-KDNP fényes győzelme mellett.
  • Pár nappal később a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy a Nézőpont Intézet "felmérése" szerint Orbán Viktornál csak Ferenc pápa békepártibb, és szerintük a magyar választók négyötöde, 78 százaléka szerint Orbán Viktor a béke pártján áll, és mindössze nyolc százalék véli úgy, hogy inkább háborúpárti.