„Köszönjük,
A lényeg

Megint beszippantott egy energetikai céget a Mészáros-birodalom

21/12/2022 16:21

| Szerző: Klubrádió

Mészáros Lőrinc érdekeltsége, az Opus Tigáz szerződést kötött az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel a Gerecse Gázvezeték Építő és Vagyonkezelő Zrt. 3009 darab százezer forint névértékű törzsrészvény megvásárlásáról.

A energetikai vállalata, amely Opus Global leánycége, szerdán közleményében jelentette be, hogy lezárták a szerződéskötési folyamatot, így az Opus Tigáz lett a Gerecsegáz Zrt. „közvetett minősített többségű tulajdonosa”.

Közös céget alapít a V-Híd Építő Zrt. a cseh AZD Praháv
 
Mészáros Lőrinc. MTI/Koszticsák Szilárd
 
 

A tranzakció-sorozat utolsó lépéseként a Gerecsegáz Zrt-vel és az októberben felvásárolt Turulgáz Zrt-vel kötött üzemeltetési szerződések eredményeképpen 2023. január 1-től az Opus Tigáz mint földgázelosztói engedélyes üzemelteti a Turulgáz Zrt. és a Gerecsegáz Zrt. tulajdonában álló elosztóvezeték-hálózatokat – írja a 24.hu.

Ugyancsak mai hír, hogy az Európai Bizottság 4,11 milliárd eurót (mintegy 1652 milliárd forintot) utalt nyolc ország, köztük Magyarország energiarendszereinek korszerűsítéséhez, az energetikai ipar, a feldolgozóipar, a közlekedés és a mezőgazdaság üvegházhatásúgáz-kibocsátásának csökkentéséhez, valamint az energiahatékonyság javításához – tájékoztatott a brüsszeli testület szerdán. Magyarország 74,3 millió eurót kapott.