„Klubrádió
A lényeg

Megindultak a háború elől a kárpátaljaiak Magyarország felé

24/02/2022 13:56

| Szerző: Klubrádió

Viszonylag kevés autó érkezik, ehhez képest meglehetősen sokan gyalogosan lépnek be Magyarország területére a beregsurány-asztélyi határállomáson, többségében gyalogosok.

A következő órákban érkezhetnek a magyar határátkelőkhöz a Belső-Ukrajnából menekülők – állítja az M1. A csatorna a záhonyi határátkelőről tudósított, és azt mondta, a rendőrség tájékoztatása szerint a Belső-Ukrajnából Magyarország irányába érkezőknek órákat kell várniuk.

Kisebb-nagyobb várakozásra kell számítani mind az öt magyar-ukrán viszonylatú határátkelőhelyen – közölte a rendőrség határinformációs oldala csütörtök délelőtt.

A két legnagyobb határállomáson, a záhony-csapin és a beregsurány-asztélyin a személyforgalomban egyaránt 1-1 órás torlódás alakult ki Magyarország irányába.

A Három Határ Hírei facebook oldalán a magyar oldalról látható a határ, viszonylag kevés autó érkezik, ehhez képest meglehetősen sokan gyalogosan lépnek be Magyarország területére.

A tiszabecs-tiszaújlaki átkelőhelyen két, míg a lónya-haranglábin egy órát kell várakozniuk a személyautóknak a belépésre, a barabás-mezőkaszonyi határállomáson a csütörtök délelőtti órákban félórás volt a torlódás a belépő személyforgalmi sávokon - írták.