„Köszönjük,
A lényeg

Meghalt egy dél-koreai munkás az iváncsai gyár építkezésén

15/01/2023 06:45

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Meghalt egy dél-koreai állampolgár péntek este egy Iváncsán épülő gyár területén – erősítette meg a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Telex értesülését.

A rendőrség a portál kérdésére közölte, hogy január 13-án 20 óra 55 perc körül (péntek este) érkezett bejelentés hozzájuk a gyár területén történt balesetről. A rendőrség válaszában azt írta: az Iváncsa, 9. út 21. szám alatti címen egy dél-koreai állampolgár szenvedett balesetet, és a helyszínen meghalt. A baleset körülményeit a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja.

A Fejér megyei Iváncsán 135 hektáron épül akkumulátorgyár a dél-koreai tulajdonú SK Innovation számára a Market Építő Zrt. kivitelezésében. A Telex mindkét céget kereste e-mailben, hogy ezen az építkezésen történt-e a halálos kimenetelű baleset, de a cikk megjelenéséig nem válaszoltak. Az akkumulátorgyár infrastruktúrájára 50 milliárd forintot adott a kormány 2021-ben.

Emlékeztettek arra, hogy az építkezésen tavaly május 11-én is meghalt egy munkás, az 52 éves férfire munkavégzés során rázuhant az általa vezetett hidraulikus emelőgép. Idén január 8-án pedig egy 39 éves szlovák állampolgárságú férfi targoncával elütött egy 38 éves, szintén szlovák állampolgárságú férfit, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.